Izbor OZO

Izbor: utakmica OZO u opasnosti
Prije nego što odaberete svoj OZO, prvo odlučiti je li OZO pravilnu i jedino rješenje. Kao OSHA ističe u skladu vodstvo na ovu uredbu, trebao oslanjati na OZO uređaji sami pružati zaštitu od opasnosti, ali OZO treba koristiti zajedno s stražara, kontrole inženjering i zvuk proizvodne prakse.

Postavite sljedeća pitanja:

• Može se opasnost može ukloniti supstitucija ili eliminacija sastojak ili zadatak?

• Može se opasnost može ublažiti čuvara i redizajn opreme?

• Može raditi prakse, procedure ili administrativne kontrole će staviti na mjesto kako ublažiti problem?

Ovaj pristup ublažavanja potrebu za OZO postaje više pravilo nego sugestija sa OSHA. U nedavno usvojeni propisi krom VI, OSHA zahtijeva korištenje kontrole inženjering i radne prakse, gdje je to moguće, ublažiti opasnosti, umjesto da odmah se oslanja na OZO za zaštitu od opasnosti.

Čak i uz implementaciju kontrole inženjering, radne prakse i administrativne kontrole, potreba za OZO je još uvijek vjerojatno. Maske su visoko propisane. Ima jasne smjernice i zahtjeve za očale, rukavice i obuću. Međutim, postupak odabira OZO odjeća zahtijeva znatnu vještinu jer je najmanje Navedeni skup propisa pod OSHA PPE standarda.

Pravila i smjernice za odabir zaštitne odjeće su općenitije zbog širokog spektra potencijalnih opasnosti adrese zaštitnu odjeću, uključujući topline, plamen, Luk i izloženost otrovne tvari, pare, tekućine, aerosola i prenosi krvlju patogena. Čak i kada OZO raspravlja se u propisima bave opasnosti kao što su azbest, olovo, opasan otpad i hitne operacije, vatrogasne brigade, elektromontera i prenosi krvlju patogena, posebni zahtjevi i izbor smjernice su nejasni.

S kemijskog i biološkog zaštitna odjeća, temeljne odluke su tkanine, šavova i dizajn. Ovo su regulirana pitanja poput:

• Što je vjerojatnost da stvarni kontakt?

• Što je Vjerojatni iznos kontakt?

• Što je očekivano trajanje kontakta?

• Otkuda je kontakt vjerojatno?

Kada usmjerena na primarni kemijske ili biološke opasnosti, proces odabira mora također uzeti u obzir ostale opasnosti kao što su zapaljivim ili eksplozivnim atmosferama, visokih ili niskih temperatura, fizičke opasnosti, ubodnih rana, ogrebotina, prstohvat ili otimanje/problem opasnosti, klizanja, pada i vidljivost â €"u smislu vidim i što vidjeti.

OSHA zahtijeva da OZO pruža, te pridržavanje sanitarni i pouzdan način. To dovodi do odluke između mogućnosti za jednokratnu upotrebu, ograničeno korištenje ili višekratnu upotrebu. U slučaju kemijskog i biološkog zaštitna odjeća, "sanitarni i pouzdan" može protumačiti kao znajući da artikl je dekontaminirati dovoljno za uklanjanje opasnosti i nije oštetio prethodne izloženosti ili dekontaminacije proces.